Haber

Egeli akademisyenlerin uluslararası ortaklık projelerine destek verilmeye devam ediliyor

AB Deri Mühendisliği Departmanından Üçüncü ERASMUS Plus Avrupa Birliği Projesi

Türkiye’de deri ve deri eşya sektörüne yönelik lisans ve lisansüstü eğitim veren tek akademik kurum olan Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Deri Mühendisliği Bölümü bilim insanlarının hazırladığı uluslararası projelere destek verilmeye devam edilmektedir.

Ege Üniversitesi Deri Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. M. Mete Mutlu tarafından yapılmıştır; Ege Üniversitesi, CTIC Portekiz, UDL İspanya, CGS İtalya, DETEK, VC Portekiz, CRETHIDEV Yunanistan, DAS Yunanistan, LIT Polonya’nın katılımıyla hazırlanan Avrupa Birliği Projesi’ne 326 bin 892 Euro ödül verildi.

Proje ekibini makamında kabul eden Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Deri Mühendisliği Bölümü deri sektörü için kaliteli projeler hazırlamaya devam ediyor. Deri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. M. Mete Mutlu’nun koordinatörlüğünde yürütülen, üretim ve küresel ısınma kaynaklı kirlilik ile mücadeleye öncelik verilerek deri branşında sürdürülebilirlik yetkinliklerinin artırılmasını hedefleyen uluslararası proje desteklenmeye uygun bulundu. Proje grubunu tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Uluslararası ortak proje

ERASMUS Plus KA220-VET – “Mesleki Eğitim ve Öğretimde İşbirliği Ortaklıkları” programı, SULEAP – “Sürdürülebilir Deri Üretimi için Yetkinliklerin Geliştirilmesi” projesi kapsamında; Ege Üniversitesi, CTIC Portekiz, UDL İspanya, CGS İtalya, DETEK, VC Portekiz, CRETHIDEV Yunanistan, DAS Yunanistan, LIT Polonya’nın katılımıyla hazırlanmıştır. Ege Üniversitesi Deri Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. M. Mete Mutlu tarafından yapılan proje grubunda; prof. B. Oral Bitlisli, Prof. Dr. Hasan Özgünay, Doç. Hüseyin Çet Karavana, Doç. Dr. Ersin Kıymet ve Doç. Dr. Ali Yorgancıoğlu görev alıyor.

“Deri sektöründe sürdürülebilirliğin sağlanması amaçlanıyor”

Projenin Deri Mühendisliği Bölümü’nden birebir grup çalışması olan ERASMUS Plus kapsamında kabul edilen üçüncü Avrupa Birliği projesi olduğunu belirten Prof. deri kesiminde sürdürülebilirlik uygulamaları hakkında bilgi eksikliği ve pratik uygulama hakkında yenilikçi eğitim araçları ve platformları ve hedef kümeleri hakkındaki bilgileri genişletmek. Doğrudan deri sektöründe faaliyet gösteren küçük ve orta ölçekli işletmelerin çalışanlarını ve yöneticilerini sürdürülebilirliğin riskleri ve faydaları konusunda bilinçlendirmek istiyoruz. İlgili şube ve tedarikçilerin projeye katılımını sağlayacağız. Deri kesimini kaynak verimli ve rekabetçi çağdaş bir endüstri haline getirmek için katılımcılara fırsatlar sunacağız.”

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gerçek ve kaliteli istanbul eskort bayanları
Başa dön tuşu